Sådan holder du bedst dine redskaber ved lige

Mange redskaber i hjemmet kræver også løbende rengøring, reparation og vedligeholdelse. Har vi ikke dette fokus, risikerer vi at skulle bruge unødige penge på at købe nyt, i stedet for at holde vores ting kørende i lang tid. Her er en guide til at holde dine redskaber i live så længe som muligt.

Reparér og vedligehold

Hvis vi gerne vil undgå at købe nyt, så er det vigtigt at kunne reparere, for at holde redskaberne kørende. Nogle gange vil løsningen være at få remediet sendt til reparation hos en specialist – andre gange kan vi nøjes med bare at bestille enkelte reservedele hjem, skifte dem, efter at have fundet fejlene, og så blive ved med at bruge redskaberne igen og igen. Når først fejlen er fundet, burde det være rimelig ligetil at skaffe de forskellige dele hjem, afhængigt at mærke og redskab. For eksempel er det både overskueligt og nemt at bestille reservedele til Nilfisk højtryksrenser, og på denne måde kan man let komme billigere ud af en skade eller fejl på udstyret.

Tjek for fejl og hold udstyret rent

En god ide er at tjekke løbende, om udstyret stadig virker som det skal, selvom det måske ikke bliver brugt hele tiden. Måske kan man tidligt opdage noget, som skal laves, og dette er altid smartest at få fikset, inden maskineriet skal bruges. Man kan sørge for at lave rengøring af udstyr i ny og næ, og i denne anledning lige tjekke for fejl og skader. Det er bedst, hvis disse står et rent, lukket og tørt sted, og så vil der heller ikke være meget rengøring løbende. Især hvis udstyret er tjekket igennem og rengjort grundigt efter brug.

Når udstyret skal opbevares og det står på hold, så sørg for at have det et sted, hvor det står sikkert, og hvor det er let at komme til.