Få dit hjem til at se indbydende ud udefra

Efter en lang dag fortjener du at komme hjem til en flot bolig. Mange mennesker elsker at indrette det indvendige af deres hjem, men hvorfor ikke gøre noget specielt ud af dine udendørsarealer? Det giver et godt førstehåndsindtryk af dit hjem, når du har gjort noget ud af ydersiden.

Leder du efter inspiration til at forvandle dit hjem, er du kommet til det rette sted. Du finder her tips og tricks til at pifte den ydre del af din bolig op, så du altid har en flot bolig at komme hjem til.

Anvend strategisk udendørsbelysning

Efteråret er kommet, og dagene bliver kortere og kortere. Derfor er det relevant med god udendørsbelysning, så du kan fremhæve dit hjem efter mørkets frembrud. Dertil gør udendørslamper det lettere for dig at orientere dig om, hvor du skal gå hen for at komme hen til hoveddøren, eller når du skal ud med skraldet.

Her handler det om at finde ud af, hvad du gerne vil fremhæve ved dit hjem. Du kan med fordel installere udendørslamper ved hoveddøren eller garagen, men du kan også placere belysning på jorden, som kan lyse op mod murerne på din bolig eller træer, du har ud mod gaden.

Skab en smuk forhave

Uanset om du har en lille eller stor forhave, kan du bruge dit havearbejde til at gøre dit hjem mere indbydende. Her kan du plante blomsterbede for at få farver ind i haven, men du kan også drage øjet op ved at plante træer. Dertil kan du ikke gå galt i byen med en urtehave, fordi udover at se flot ud kan du få en masse lækre krydderurter, som du kan bruge i madlavningen.

Sæt prikken over i’et med en flot hoveddør

Du kan gøre dit hjem lidt mere speciel ved at fremhæve hoveddøren, hvilket du kan gøre på mange måder. Her kan du eksempelvis male døren i en farverig nuance, som komplimenterer resten af boligen. Dette får dit hjem til at se mere livligt ud, hvilket altid er en god idé. Du kan også pynte hoveddøren med en krans med årstidens blomster for at gøre din indgang mere farverig.

Dertil kan mange lide at skabe symmetri ved hoveddøren for at skabe et harmonisk udtryk. Du kan eksempelvis placere en vægmonteret lampe på hver side af hoveddøren eller to potteplanter på hver side af indgangen.