Derfor vælger mange at have højbede i haven

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange, der vælger at have højbede i haven. At det er noget, der i løbet af de seneste år er blevet populært, er ikke uden grund. Faktisk er der flere forskellige årsager til, at det er blevet så populært.

Hvis du selv har gjort dig overvejelser om at investere i et par højbede til din have, bør du ikke tøve. Du kan vide dig helt sikker på, at du kan bruge dem til mange formål og få stor glæde af dem. Har du gjort dig tanker om det, så forskøn din have med højbede.

1. Kan give en bedre opdeling af haven

Højbede kan bruges til rigtig mange formål. Bl.a. er det muligt at bruge dem til at lave en form for opdeling af din have. Dette vil især være en fordel i store haver, hvor der ikke allerede er en naturlig opdeling i form af buske, hække e.l.

Hvis du vil have mere ud af din have, kan der faktisk være behov for at opdele den lidt bedre. Det kan f.eks. være, at du gerne vil sætte en del af haven af til at lave et loungeområde. Dette vil du kunne ‘indhegne’ med en række højbede.

2. Giver mere plads til dyrkningsområde

Ikke alle er så heldige, at de har en have, hvor der i forvejen er en god plads til dyrkning af f.eks. krydderurter eller grøntsager. Ønsker man ikke at ofre buske eller andre planter, så kan man i stedet vælge at investere i en række højbede.

Disse kan du nemlig blot placere et sted på din græsplæne, hvorefter du kan fylde dem med god jord, så du kan dyrke, hvad du ønsker. Har du længe drømt om at have en lille køkkenhave e.l., så er dette en glimrende måde at opnå det på.

3. Kan også bruges på terrassen

Langt fra alle tænker over, at det faktisk også er muligt at bruge højbede på terrassen. Her vil du dog kunne bruge dem til op til flere formål. F.eks. er der mange, der bruger dem, fordi de savner at have noget grønt på terrassen.

Andre vælger derimod at bruge dem til at lave en opdeling af terrassen. Hvis man har et ønske om at adskille spise- og loungeområde fra hinanden, så er det en god løsning. Andre vælger blot at placere dem på kanten, for at markere afslutningen på terrassen.