Skal væggene males? Sådan vælger du de perfekte farver

Er du blevet træt af de klassiske hvide vægge? Er det tid til forandring? Så kan du sagtens læse videre. At male væggene i dit hus, kan være med til at give boligen et nyt liv. Maling til vægge findes i alle afskygninger, så uanset hvilken farve, du kunne tænke dig, findes den sikkert. Før man skal i gang med at svinge penslen, skal man først finde ud af hvilke vægge, der skal males, samt hvilken farve, de skal males i. Se de flotte Jotun farver her. Hvis du er tvivl om hvilken farve maling, du skal vælge, kommer der her lidt inspiration.

Find din yndlingsfarve

Det kan være en god ide at gå efter lyse farver, fordi det skaber mere lys i rummene. Væggene behøves dog ikke at være hvide, de kan sagtens være en anden farve. Det kan også være en god ide at vælge en støvet farve, der kan passe til lidt af hvert. Du kan eventuelt starte med at gå ind på nettet, og se de flotte Jotun farver, for at få inspiration. Når væggene skal males i en anden farve, er det kun fantasien, der sætter grænser. Du skal vælge det, du synes passer bedst ind i rummet. Du kan også sagtens male væggene en mørkere farve, hvis du ønsker at skabe kontrast, hvis du har mange lyse møbler.

Hvilken farve til hvilket rum?

Hvilken farve, der passer bedst til hvilket rum, kommer an på, hvad du mest er til. Om du bedst kan lide varme eller kolde farver. Du kan for eksempel vælge en varmere farve til stuen og soveværelset, eftersom det skaber en hyggelig stemning. Du kan vælge en kold farve til køkkenet eller badeværelset, hvis det skal være mere rent. Men start med at se de flotte Jotun farver online og vælg den, du bedst kan lide.