Sådan undgår du grønne fliser og facader

Er dine fliser plaget af grønne pletter og plamager, også kaldet alger? Det er et stort problem hos mange, og det giver grønne overflader, og samtidig kan de algeramte fliser blive glatte, især når de er våde. Glatte fliser kan føre til faldulykker og det kan ende galt. Man kan næsten ikke undgå algedannelsen på fliserne i løbet af årene, da det dannes af fugt på overflader, samtidig med at alger skal have sollys for at dannes. Det giver desværre rig mulighed for at alger kan vokse på udendørs overflader, da de ofte er udsat for både vand og sollys.

Fjern selv algerne

Du kan nødvendigvis godt selv fjerne nogle af algerne, blandt andet med vand og en kost, hvor du altså skraber algerne af eller hvis du har en højtryksrenser, kan den bruges til at spule algevæksten af. Det er dog ikke altid så effektivt som en algebehandling vil være, men det kan sagtens tage det værste af det. Det er dog et hårdt arbejde man skal i gang med, og især hvis algerne har fået frit løb til at vokse sig på store arealer. Algerne vil ofte også komme igen, da man ikke kan holde fra at de vokser under de ”rigtige” forhold.

Er du træt af de algeramte overflader?

Det er forståeligt, hvis du ikke ved hvad du skal stille op med de grønne fliser, eller den grønne facade. Heldigvis findes der flere slags algerens til at afhjælpe problemet med alger. Algebehandlinger kan skånsomt fjerne alger fra forskellige overflader, hvad end det er dine fliser, tag eller facade der er ramt af den grønne vækst. Så behøver du ikke at skrabe algerne af med en kost, samtidig med at du kan få en miljøvenlig algebehandling, så du ikke skal tænke over hverken dine ønskede planter eller grundvandet.