Sådan finder du den perfekte spisebordslampe til dit hjem

Spisebordet i spisestuen er for de fleste familier husets samlingspunkt. Det er her familien mødes og spiser sammen og snakker om dagen der er gået. Derfor er det vigtigt, at spisestuen er et rart og behageligt sted at være, og her spiller spisebordslampen en stor rolle. At vælge den perfekte spisebordslampe er derfor en vigtig beslutning. Vi har her samlet nogle tips og tricks til, hvordan du finder den perfekte spisebordslampe til dit hjem.

Vælg en spisebordslampe, der passer til resten af hjemmet

Det kan være en fordel at vælge en spisebordslampe, som passer til hjemmets øvrige indretning – både i rummet, men også i hjemmet generelt. Her gælder det om at se på, hvilke møbler du ellers har i dit hjem, og vælge en lampe, som passer til den stil. Du kan dog også prøve at tilføje noget nyt, som stikker lidt ud, hvis du gerne vil give din indretning et frisk pust.

Vælg en spisebordslampe med lysdæmper

Der er flere fordele ved at vælge en spisebordslampe med lysdæmper. Med en lysdæmper kan du nemlig justere lampens lysstyrke, så den passer perfekt til det, der skal foregå. Er I fx samlet om spisebordet for at hygge og spille spil, kan det være en fordel med et skarpt lys, så alle kan se. Har I derimod sat jer til bords for at nyde en romantisk middag, er det mere passende med en dæmpet belysning.

Klassisk eller moderne spisebordslampe?

Med en klassisk spisebordslampe fra fx Carl Hansen & Søn eller Louis Poulsen går du sjældent galt i byen. Her får du nogle spisebordslamper i høj kvalitet og i et tidløst design. Sådanne spisebordslamper passer ind i stort set alle indretningsstile, og så giver de desuden et fantastisk lys.

Du kan dog også vælge at gå efter spisebordslamper fra mindre kendte designere, hvis du ønsker at give din spisestue et mere personligt præg.