Kan dit hus holde varmen?

I dag har det stor betydning for værdien af en bolig, at der ikke sker et for stort varmetab indefra. Der er i dag stor fokus på energiforbruget i samfundet, hvilket for den enkelte dansker mest forbindes med el og varme i hjemmet. For mange er der rigtig god økonomi i at sænke forbruget mest muligt. Heldigvis er det ofte muligt uden at forringe vores generelt komfortable levestandard. En vigtig salgsparameter ved boligsalg er derfor energimærket, som deklarerer bygningens energiforbrug. Et af de energibesparende tiltag, man kan foretage, er at efterisolere boligen. Det kan både dreje sig om hulrumsisolering af ydermurene samt ekstra loftisolering, og kan især være aktuelt for ældre huse bygget efter tidligere tiders standarder.

Boligforbedringer er en god investering

Det kan være dyrt for husejere at vedligeholde deres boliger, da der næsten altid er et eller andet, der kan trænge til en kærlig hånd. Men vedligehold og forbedringer er samtidig med til at bevare, og måske ligefrem forøge, boligværdien. Et velplejet og energivenligt hus er godt for økonomien og øger tilfredsheden ved at bo under eget tag.

Har betydning for indeklimaet

I et land som Danmark med kolde og varme årstider kan temperaturen indendørs have stor indflydelse på både indeklimaet og en bygnings sundhed. Hvis ydermurene på indersiden nedkøles til under 18 grader i kombination med høj luftfugtighed, øges risikoen for at der opstår skimmelsvamp på væggene, hvilket ikke er godt for beboernes velvære. Skimmelsvamp trives bedst ved 20-30 grader og i fugtige omgivelser. En kold væg kondenserer vanddampen i luften, hvilket resulterer i fugt. Udluftning af boligen er essentiel for klimaet og vores sundhed i hjemmet, men det bør gøres i korte perioder af gangen om vinteren. Det kan nemlig tage uhensigtsmæssigt lang tid at varme ydervæggene op igen. Desuden er de mørke svampepletter på væggene heller ikke pæne at se på.