Hvorfor købe et parketgulv?

Der findes et stort udvalg af parketgulv at vælge imellem, men hvorfor er denne gulvtype så populær og hvorfor bør du måske overveje et parketgulv som dit nye gulv.

Et parketgulv er en type trægulv, hvor hvert bræt har en overflade, der er opbygget af flere stykker (stave) træ, modsat et plankegulv, hvor gulvets overflade er i et stykke. I forhold til et plankegulv betyder det, at gulvet har et lidt mindre ensartet og lidt mere levende look. Ofte vil gulvets overflade være opbygget af 3 stave og gulvtypen kaldes derfor også ofte 3-stavs parket.

Da der skal mindre stykker træ til for at lave et parketgulv end et plankegulv, vil parketgulve generelt være billigere.

Parketgulve er derfor både et godt valg hvis du gerne vil have et trægulv med et meget levende og karakterfuldt udseende samt hvis budgettet ikke er så stort.

Som andre trægulve er parketgulve også et godt valg, hvis du ønsker at skabe ro og harmoni i boligen ved at bringe naturen ind i din indretning. Derudover er et trægulv den mest klassiske gulvtype og har en historie, som går mange år tilbage i tiden. Det er derfor en gulvtype, der aldrig går af mode.

En anden god grund til at vælge parketgulve er, at du får et stort udvalg af gulve at vælge imellem. Parketgulve findes nemlig i mange forskellige træsorter der spænder lige fra de helt lyse til de meget mørke.

Udover forskellige træsorter findes parketgulve også i forskellige sorteringer samt med forskellige typer overfladebehandlinger, hvilket gør, at du får et stort udvalg at vælge mellem samt at du kan finde et parketgulv, der passer ind i en hvilken som helst indretningsstil. 

Parketgulve kan anvendes til både den private bolig og til nogle typer erhverv. Parketgulve kan lægges i store dele af huset, men er ikke et egnet gulvvalg i badeværelse eller f.eks. en fugtig kælder.