Få styr på dit elforbrug

Det er vist de færreste der efterhånden har lagt mærke til, at vi snakker med om el og elforbrug for tiden. OG det er der selvfølgelig god grund til. For ikke alene har vi snakket grøn strøm og miljø i mange år – men priserne på el er også steget i sådan en grad, at vi gerne vil sænke vores forbrug så meget som muligt. Det handler naturligvis både om at man gerne vil holde sine udgifter nede og så skader det jo heller ikke hvis det også betyder, at man gør noget godt for miljøet imens.

Bestil et eleftersyn

Hvis du heller ikke sådan rigtigt har haft styr på dit elforbrug førhen, så er du bestemt ikke alene. For der er ikke noget at sige til, at man ikke forholdt sig til det før nu. Men nu er tiden til gengæld kommet for at få godt og grundig styr på sit elforbrug. Men hvordan griber man lige det an?

Den bedste måde at starte på er faktisk ved at få lavet et eleftersyn af dit hjem. På den måde får du et meget klarere overblik over hvad du skal ændre derhjemme for at sænke dit forbrug mest muligt. Så slipper du for at gætte og forsøge dig frem, og kan sætte ind rigtigt fra start.

Følg disse simple råd

Uanset hvad du foretager dig, så er der et par gode gamle råd du med fordel kan følge for at sænke til elforbrug. For der er faktisk mange små ting man selv kan gøre, der kan sænke ens forbrug betydeligt. Du kan:

  • Skifte dine glødepærer ud med LED

  • Huske at slukke lys i rum du ikke er

  • Sluk for alt på stikkontakten og undgå stand-by

  • Kigge på hvor energieffektive dine elektroniske apparater egentlig er

  • Holde øje med hvornår strømmen er billigst og brug ting som ovn og vaskemaskine der.