Sådan finder du ud af, hvilke møbler du skal på jagt efter

Søger du nye møbler til boligen? Hvis du vil have et møbel med noget historie, kan du købe dem i et auktionshus eller – om end de nok ikke nær så yndigt patinerede – i genbrugsbutikker. Har du lige arvet efter en rig onkel, kan du måske fyre pengene af på dyre designermøbler. Men hvis du nu bare vil have noget, der ser godt ud, er praktisk og kan erhverves for få penge, har du flere steder at søge.

Lav et moodboard over det udtryk, du ønsker

Fx er det oplagt at gå på nettet og tjekke møbler hos møbelproducenter eller -forhandlere. Hvis du er typen, der går op i, at der er en rød tråd i indretningen, kan du starte med at lave et moodboard, lidt som når du tager fat på andre kreative projekter. Kort fortalt er moodboards inspirationstavler, du fx kan slå billeder af farver, former eller materialer op på, som der skal dominere din indretning.

Find møbelbrands, hvis stilart behager dig

Har du først lavet et moodboard, er du allerede nået langt, hvad gælder at hitte ud af, hvilket udtryk du ønsker af et rum. Næste skridt bliver at finde møbelbrands, hvis produkters stilart stemmer godt overens med det visuelle udtryk, du har fundet frem til. Typisk vil møbelbrands’ produktsortimenter bære præg af, at kurvede organiske former eller kantet geometri dominerer, hvad stilarten gælder.

Glem dog ikke komforten

Det visuelle til side skal du også sikre dig, at du får de møbler, der skal til for, du har det komfortabelt hjemme. Prøv at være obs på de sidde/liggepositioner, du indtager i stuen. Kan du lide at sidde med ret ryg, ligge i en sofa eller læne dig bagover i en lænestol? Præferencerne skal møbler understøtte.

Start din møbeljagt ved at tjekke online udvalg – så får du nemt ved at sammenligne møbler.