Guide: Derfor skal stofgardiner være dit foretrukne gardin

Et smukt hjem er et rart hjem, hvoraf det er essentielt, at du føler dig godt tilpas og nyder indretningen, hver gang du går ind i et rum, da det skaber den bedst mulige atmosfære for dig. Et rum, som er perfekt sammensat fra top til tå, giver en enorm helhedsfølelse og tilfredsstillede for både dig og alle der kommer på besøg hos dig. Det er derfor på tide at overveje at udskifte eventuelle kedelige og livløse persienner med elegante og omsluttende stofgardiner.

Et mørklagt soveværelse med forede gardiner

Udover at være ekstremt flotte at kigge på, giver stofgardiner også en blødhed til dine rum, som du ikke finder i diverse lameller eller persienner. De falder flot til ethvert vindue, men egner sig især godt, hvis du har et større vinduesparti, som virkelig kan bære et lidt tungere, men meget majestætisk gardin. Mange vil måske tvivle på disse stofgardiners evne til at holde uønsket sollys ude i f.eks. soveværelset, men frygt ej; Stofgardiner kan fås med foring bagtil, så de kan give en mørklægning på samme måde, som andre rulle- og mørklægningsgardiner, hvoraf du kan få en god og uforstyrret nattesøvn.

Et lækkert stof, om bidrager til en god akustik

Kaster vi nu i stedet lys på stuen, vil du måske, hvis dit hjem har højt til loftet, opleve, at lydniveauet af og til kan blive belastet. Ønsker du ikke at smide diverse tæpper ind i indretningen, kan stofgardinet også her fungere som din bedste ven, da disse dæmper lyd, på lige fod med gulvtæpper, hvorved du får et rum, der både et utroligt chik at kigge på, men som også kan rumme mange mennesker, samtidig med at akustikken spiller. Alt taler altså for at du bør udskifte gamle, kedelige gardiner, og i stedet kast din kærlighed på stofgardinet, som både giver mørklægning og sikrer god akustik.