De perfekte vinglas til din vin

Vin er det perfekte akkompagnement til en god middag uanset om det er rød- eller hvidvin. Derfor er det også en god idé at finde de bedste glas. I denne guide lærer du hvad du skal kigge efter.

Hvad er et perfekt vinglas?

Mange vinglas har overordnet den samme form og det er der en god grund til. Det er nemlig sådan at vinens smag bedst kommer frem. Der er dog mange æstetiske variationer imellem glassene, som man kan vælge. Man kan få meget pæne og elegante vinglas fra rosendahl. Så længe glassene opfylder følgende tre krav.

  • Klart glas, så vinens farve kan ses og vurderes

  • Tyndt glas, så vinen let kan nå munden

  • Lang stilk, så vinen ikke bliver opvarmet af din hånd

Rødvin

Der er stor forskel på rød- og hvidvine og derfor giver det god mening, at der er forskel på glassene. Rødvine er tungere og mere dramatiske i deres smagsnoter end hvidvine, og derfor gavner de af at ’ånde’ mere i glasset. Det er det der sker, når du hvirvler vinen rundt i glasset. Det tilfører ilt til vinen som åbner op for smagen. Derfor er rødvins også større end hvidvinsglas, da det tilfører mere ilt. Hvis du vil servere rødvin til dine gæster, så er det derfor en god idé at investere i nogle rødvinsglas.

Hvidvin

Hvidvin opfører sig noget anderledes end rødvin og derfor skal glassene også være anderledes. De kræver mindre ilt end de røde, og den mindre bowle på glasset hjælper faktisk med at præservere vinens aromaer. Stilken på glasset er også vigtig. Hvidvin serveres og nydes meget køligere end rødvine – opbevar den i køleskabet og tag den ud 10 minutter før servering. Dette betyder, at det skader vinens smag betydeligt, hvis der kommer varme hænder på glasset. Kig derfor efter glas med en lang nok stilk.